2019. ápr 03.

LEGO 356 - A svájci villa

írta: Hardcore Build
LEGO 356 - A svájci villa

Gyors készlet bemutató #1 - Swiss Villa

Ebben a kisebb készleteket bemutató sorozatban azt szeretném megmutatni, hogy nem mindig a nagyobb készletekben voltak az érdekes dolgok.

Ez a közepes méretű szett 1973-ban jelent meg több hasonló készlettel együtt . A hetvenes évek elején, például volt svájci faház és spanyol villa is. Azokból az időkből való amikor sajnos még semmilyen minifigura nem létezett, ezért ezek a kis házak nem minifigura méret helyesek.

img_1850.jpg

Érdekes látni mindig, hogy hogyan keverednek a modernebb és a régi elemek. Például itt még egy rágebbi fajta ajtót találunk amit nem lehet kinyit, viszont az ablak majdnem ugyanakkora méretű, és később is használták a már minifigurás készletekben.

A villa nagy boltívekre épült, használhatjuk autóbeállónak, a háztetőn pedig egy ugyancsak már-már legendásnak mondható antenna elem található. A két legérdekesebb rész a készletben, hogy régen az alaplapokat kis fehér jelzésekkel látták el, hogy lássuk hova kerülnek a legelső kockák:

img_1848.jpg

A másik nagyon érdekes dolog az úgynevezett 'granulátum fa'. Ezt a fatípust nem fröccsöntötték, hanem a műanyag granulátumokat összeragasztva fa formában kapták meg a kész elemet:

img_1833.JPG

A ház mérete egy minifigurához viszonyítva, maximum be tud kúszni az autóbejárón:

A készlet doboza ahogy az összes akkori doboz gyönyörű. Kihúzható tálca, nem túlméretezett, pontosan elférnek benne a darabok, a tálca belülről megerősítve, ahogy azt kell:

Az útmutató és az első lépések:

Még találtam egy nagyon érdekes dolgot, amiből az évek során elég sokat összegyűjtöttem már. Ezeket a kis arany LEGO logós matricákat egy a készletben vagy a boltokban található brossúrára kellett ragasztani, és a megadott mennyiség után ajándék járt érte. Úgy látom a 'fődíj' pontosan a 200-as szettnek felel meg, valószínüleg ezért ilyen gyakori az a készlet:

img_1843.jpg

45196062102_43a52ae7cf.jpg

Remek készlet, amely a maga korában elég részletes is volt. Remek elemek, amelyek még most is használhatóak egy terepasztalon.

Volt valamilyen hasonló készletetek?

Szólj hozzá

lego ház villa family arany svajc 356 swiss legoland golden studs