2019. ápr 02.

LEGO 6975 - UFO - Alien Avanger

írta: Hardcore Build
LEGO 6975 - UFO - Alien Avanger

Földönkívüli élmények a szekrény legaljáról

Nagyjából 6-7 éve vásárlohattam ezt a készletet, és azóta a szekrény legalján hever. Mostanáig! Ha tudtam volna, hogy ennyire jó ez a készlet, már beszereztem volna a többi UFO Space készletet is.

img_2116.jpg

Az az igazság, hogy nagyon régen raktam össze Space készletet, sokkal előrébb vannak most a Castle és Town dolgok. Nagyon menő volt újra space elemeket rakosgatni, szárnyak, kerekek, mindenféle vezérlőpanelek.

A készlet sok apró részletből áll, remek játszhatóság, aprólékos festés és kidolgozás. A legelső megépítendő dolog egy nagyobbacska szárazföldi járgány egy mágnessel a tetején. De mire való a mágnes? Ezek a legjobb dolgok amikor egy teljesen ismeretlen témakört építek, hogy folyamatosan jönnek elő azok a dolgok amiket a dobozról nem lehetne megmondani. Tehát biztos jó lesz valamire az a mágnes.

A következő megépítendő dolog az UFO teteje. Nagy neonzöld ablakok, napkollektor, ez igazi space! Nagyon szép a festése a nagy negyedkör alakú paneleknek, olyan mintha egy nagy idegen lény feje lenne bekötve az űrhajóba. Nagyon egyszerű kis vezérlőközpont amelybe az egyik űrlényt ültethetjük.

img_2096.JPG

Következzen az űrhajó alapja, hatalmas negyedkör alakú panelek, mágnesek, egy nagy flexibilis kar az egyik oldalon. Minden oldalon található valami érdekesség.

img_2095.JPG

img_2097.jpg

Ha valaki kérdezné hova ültethetjük be a négy űrlényt az űrhajóba, akkor itt a válasz: a két oldalon, két, talán hibernációs, kamra kapott helyet, amelybe befektethetünk egy-egy űrlényt, így kibírják a fényévnyi utazásokat.

A további két oldalon újabb érdekességek, az egyik a már bemutatott mágneses kar, a másikon pedig egy mini tároló, ahova egy újabb kis járművet parkoltathatunk be.

img_2104.JPG

A jármű belseje teljesen üreges, kérdezhetnénk megint, hogy miért? Ide is beültethetjük a lényeket? Az már kiderült az előbb, hogy nem ez a helyzet, ugyanis ebbe a nagy üregbe pontosan beleilleszkedik a nagy holdjáró amit legelőször összeraktunk. Itt jött a megfejtés, a mágnessel és a karral emelhetjük be a járgányt az űrhajó belsejébe.

img_2106_1.JPG

A további két mágnes a felső vezérlőközpontot tartja egyhelyben. Sokkal jobban tetszik ez a megoldás mint a mostani szettekben, amikor azt csinálják, hogy a leemelhető részeket csak egy-egy pöttyel fogják meg.

Tehát űrhajónk négy fő részből áll, egy teljes inváziós egység, egy fegyverekkel ellátott űrhajó, amely további egységeket is hozott magával.

img_2105.jpg

Az űrhajó alján még egy forgó fényeket kibocsájtó egység is található, és hajtóművek minden irányba.

img_2107.JPG

A figurák, nagyon részletes festésűek, mindegyik egyedi öltözetben, egyedi sisakkal, egyedi fejjel. Egytől egyig zseniálisak. A űrlények feje átlátszó, rajtuk egy idegen Alienfej alakú sisakkal. Valamilyen bio implantátum sisak lehet, a festésen látható a lények agya és szeme.

Rengeteg festett elemet kapunk a készlethez:

img_2115.jpg

Az összerakási útmutató a legeslegjobb részletet a végére hagyta. Az egyik matricázott elem földönkívüli technológiát tartalmaz. Az kis fekete köralakú csempe elemre ragasztott matrica hőre érzékeny. Ha hozzáérünk az ujjunkal akkor előtűnik az igazi mintája a matricának, a zöld idegen lény feje (bocs a béna képekért):

x1784_1276225370.jpg

Természetesen a doboz hátulján alternatív építések is helyet kaptak:

img_2117.jpg

Nagyon jó készlet, ebben az időben már sokan temették a Space szetteket, nekem igazi felüdülés volt, mert nem szoktam igazán Space dolgokat építeni. Nagyon jó megoldások, remek játszhatóság, várhatóan beszerzem a többi UFO Space szettet is!

 

 

Szólj hozzá

ufo space robot földönkívüli űrlények 6975 idegen technológia