2019. máj 19.

LEGO 264 - A vasárnap a családé

írta: Hardcore Build
LEGO 264 - A vasárnap a családé

Családi nappali - Homemaker - Living Room Set

A vasárnap a családé. Ez Legolandre is igaz. Egy nagyon érdekes korszakból származó készletet szeretnék bemutatni, amely a családi élet körül forgott. A témakör elég hosszú időn keresztül került forgalomba, 1971-től 1982-ig, ezért már nálunk is kaphatóak voltak. A Homemaker szettek ahogy a témakör neve is mutatja, leginkább a kislányoknak készült. Az összes készlet valamilyen lakás, szoba, korház, fodrász szalon, berendezési tárgyak voltak. A témakör másik jellegzetessége a 'Maxi figurák', nagyméretű figurák, nagy fejjel, hajlítható kezekkel, és kockából épített testekkel. A most bemutatott készlet egy nappalit szeretne megejeleníteni.

img_2585.jpg

A nagyobb Hommaker készletekhez általában mellékeltek egy alaplapot is, amelynek a legnagyobb része sima volt pöttyök nélkül. Ez ugy azért praktikus mert a bútorokat szabadon mozgathattuk, de ha nagyon akartuk akkor le is rögzíthattük őket az alaplap széléhez.

A készletben minden megtalálható ami egy nappalihoz szükséges, kanapé, fotelek, asztal, lámpák, nagy sorszekrény, és egy íróasztal is.

A bútorok és a tárgyak megépítése érdekes, hiszen mindent be kell vonnunk 'csempékkel', tehát nincs olyan felület amelyen pöttyük lennének, ez is a babázást segíti elő, oda rakjuk a tárgyakat ahova akarjuk. A 'tile' vagy 'csempe' nem tapadnak szorosan a tárgyakhoz ezért ha arra lenne szükség, hogy valami mégis a helyén maradjon akkor ezt könnyen megtehetjük. A legjobb példa erre ha embereinket akarjuk leültetni, akkor csak leveszünk pár elemet és máris csatlakoztathatjuk a figurákat. Ezt a lépést el is magyarázza a leírás, és mellékeltek is extra elemeket a figurák ülő pozíciójához.

img_2590.JPG

Nagyon sok kis apró berendezési tárgy, poharak, kis asztali lámpák, váza, az íróasztalon telefon, a könyvespolcon könyveket jelképező elemek. A legérdekesebb bútordarab mégis a nagy szekrény. Két oldalán két nagyméretű nyitható ajtóval, felettük könyvespolcokkal. Közöttük a pedig a TV állvány, szerencsére a TV-t is meg kell építenünk, amely valamilyen karácsonyi filmet ad éppen. Ennél idillibb már nem is lehetne a nappali. De igen lehet, mert a TV fölött megtaláljuk a nagyszülők képeit is. Minden ilyen tárgy matricázott, és szerencsére elég jó minőségben maradt fent.

Sajnos a készlethez csak apa és anya jár, a gyerekeket a Gyerekszoba készletben találhatjuk, vagy ha az egész családot szeretnénk akkor a 200-as nagyon gyakori készletet kell beszereznünk.

img_2583.JPG

img_2588.JPG

img_2589.JPG

img_2580.JPG

img_2584.JPG

img_2582.jpg

A készlet doboza is nagyon szép, a nagyméretű szekrény elemeknek egy külön tárolóval.

img_2587.JPG

img_2586.jpg

Az egyik kedvenc témaköröm a Homemaker, úgyhogy most nagyjából ezek a készletek szerepelnek a beszerzési listám elején (persze csak a Castle után). Nem csoda, hogy népszerűek voltak ezek a készletek, nagyon nagyfokú játszhatóság, remek elemek.

Volt valakinek Homemaker készlete?

Szólj hozzá

telefon szoba family nagymama room csalad nagyapa homemaker