2019. ápr 30.

Elemek keresése BrickLinken - 1. rész

írta: Hardcore Build
Elemek keresése BrickLinken - 1. rész

Segítség elemek beazonosításához

Nagyon sok embernek meggyűlik a baja az ömlesztett LEGO elemek beazonosításával, szeretnék megtudni milyen készletek lapulnak a nagy halomban. Ez mára már akkora problémát öltött, hogy külön Facebook csoportok alakultak, ahol segítséget kaphatunk, megmondják a konrét szettet vagy az elem számát. Ezek közül is a legnehezebb a minifigurák beazonosítása, ez egy külön kategória.

...

Tovább Szólj hozzá

lego azonosítás bricklink minifigura

2019. ápr 24.

LEGO 1590 - Holland autó és kempingklub

írta: Hardcore Build
LEGO 1590 - Holland autó és kempingklub

ANWB - Autómentés holland módra

A main napi készlet legyen mondjuk egy promóciós készlet, a nagy hármas ( 1592 , 1620 ), holland készletek egyike. A promóciós készleteket általában valamilyen cégek vagy szervezetek rendelték meg a LEGO központtól, hogy tervezzenek nekik egy szettet ami az ő profiljukhoz illik, azokkal a színekkel és matricákkal amelyeket ők használnak. Nyilván ezek közül a leghíresebbek a Maersk dán szállítmányozási céghez kapcsolódó szettek, ők annyira menők, hogy az a kék színű elem amiből a készletek állnak, csak nekik lettek legyártva, Maersk kéknek is nevezik őket. Másik érdekesség, a promóciós készleteket onnan is felismerhetjük, hogy a számuk a 15xx és a 17xx közé esik nagyjából.

Nade! Térjünk vissza a készlethez. A most bemutatott ...

Tovább Szólj hozzá

lego túra holland netherland autóklub promóciós autómentés 1590 anwb

2019. ápr 15.

LEGO 374 - Tűzoltóság

írta: Hardcore Build
LEGO 374 - Tűzoltóság

Egy nagyon régi készlet amihez egy érdekes történetem is kapcsolódik, de arról majd kásőbb. 1978-at írunk, azt az évet amikor a legelső modern minifigurák napvilágot láttak. A legelső tűzoltó figurák matricázott törzsel kerültek a dobozokba, később a nyomtatott test nem sokban változott. Egy érdekesség: ez volt a legelső készlet amely a jól ismert tűzoltó szettek láng logóját bemutatta. De kezdjük az építést!

img_2251.JPG

Sajnos a készletem doboza elég viharvert, majd megprobálom kijavítgatni a kisebb hibákat. A szett 307 darabból áll, átlagosnak számít.

img_2256.JPG

Szerencsére három szép zöld alaplapra építhetjük az épületet, amelyeket a LEGO már régesrég elfelejtett. A kapitányság a tűz színeiben pompázik, piros és sárga, a ...

Tovább Szólj hozzá

1978 város lego matrica city tűzoltóság tűzoltó classic fire station town minifigura 374

2019. ápr 03.

LEGO 356 - A svájci villa

írta: Hardcore Build
LEGO 356 - A svájci villa

Gyors készlet bemutató #1 - Swiss Villa

Ebben a kisebb készleteket bemutató sorozatban azt szeretném megmutatni, hogy nem mindig a nagyobb készletekben voltak az érdekes dolgok.

Ez a közepes méretű szett 1973-ban jelent meg több hasonló készlettel együtt . A hetvenes évek elején, például volt svájci faház és spanyol villa is. Azokból az időkből való amikor sajnos még semmilyen minifigura nem létezett, ezért ezek a kis házak nem minifigura méret helyesek.

img_1850.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

lego ház villa family arany svajc 356 swiss legoland golden studs

2019. ápr 02.

LEGO 6975 - UFO - Alien Avanger

írta: Hardcore Build
LEGO 6975 - UFO - Alien Avanger

Földönkívüli élmények a szekrény legaljáról

Nagyjából 6-7 éve vásárlohattam ezt a készletet, és azóta a szekrény legalján hever. Mostanáig! Ha tudtam volna, hogy ennyire jó ez a készlet, már beszereztem volna a többi UFO Space készletet is.

img_2116.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

ufo space robot földönkívüli űrlények 6975 idegen technológia

süti beállítások módosítása