2019. aug 01.

LEGO 70423 - Hidden Side - Paranormális Busz 3000

írta: Hardcore Build
LEGO 70423 - Hidden Side - Paranormális Busz 3000

A bejelentés óta várom ezt az új termékcsaládot, nagyon tetszik amikor a gyártók a termékeiket összehozzák a legújabb technológiákkal. A kiterjesztett valóság (augmented reality) " a valóság kibővítése, amikor egy mobiltelefon kamerájával szétnézve vagy egy erre a célra létrehozott szemüveget használva a valós környezetbe virtuális elemeket vetítünk".

img_3356.jpg

Ezt a technológiát hozza össze a legújabb termékcsaládjával, a Hidden Side-al a LEGO. Összesen nyolc készlet került a polcokra a tegnapi napon, a történet pedig a következő:

A történet Newbury-ben játszódik, ahol elkezdenek furcsa dolgok történni a városban. Ez nagyon felkelti két hősünk Jack Davids és Parker L. Jackson figyelmét, és rájönnek, hogy a mobiljukon keresztül látják a szellemeket illetve a Hidden Side-ot, a város rejtett oldalát.

Nekem a nyolc készlet közül ez a Paranormáls Busz 3000-re keresztelt készlet tetszik a legjobban, így ezt is szereztem be. Azt ígérték a LEGO-nál, hogy bármelyik készletet vásároljuk meg, ugyanabban a játékélményben lesz részünk, tehát nem kell a legnagyobb vagy az összes készletet megvásárolnunk.

A készlet öt zacskóból rakható össze, nem egy bonyolult építmény, és szerencsére a matricák száma sem sok.

Az elkészült mű gyönyörű szép, bár ez igaz a széria többi készletére is. Tetszik, hogy a busz nem alap sárga hanem narancs színű.

img_3364.JPG

A busznak nagyjából mindene mozgatható, leemelhető, forgatható, hiszen ezeknek fontos szerepük van a mobil játékban.

A busz teljes hátulja kihúzható, ahol megtaláljuk J.B. laborját, aki a harmadik állandó karakter a történetben.

A busz mellé egy mobil WC-t is építenünk kell, még nem derült ki milyen szerepe van a történetben, nem jött még szembe velem a játékon belül.

A nagyon sok forgatható rész, ahogy forgatjuk őket váltják a színüket, például a radar alján négy féle szín is található. Ezeket az alkalmazáson beolvasva más és más történik.

A készlethez öt minifigura jár, és Spencer a szellemkutya, aki a negyedik állandó szereplő. Minden készlethez jár az állandó karakterek mellett, más az adott készlethez illő figura is. Ezeket a figurákat szállják meg a szellemek, és ezekhez a figurákhoz kapunk egy szörny fejet, hajat és kiegészítőket. Valószínűleg a játék folyamán át kell építenünk őket.

A mobil játékon belül a készlet beolvasása után egyből kezdődik a játék. Mind a két oldallal játszhatunk, megtisztíthatjuk az elátkozott helyeket, vagy kísérthetünk szellemként. A játék folyamatosan instrukciókat ad, az adott készlet melyik részét hova forgassuk, rakjunk fel egy figurát, vadásszunk le egy szellemet. A szellemek levadászása után, bekerülnek a listánkba ahol tovább fejleszthetjük őket. Nem szeretném lelőni a többi részletet :)

Tegnap csináltam is az első lépésekről egy kis videót:

Mindenkinek ajánlom ezt az új játékélményt, gyönyörű készletek, elvileg további készletek és újítások érkeznek majd folyamatosan, remélem nem fut ki az egész téma nagyon gyorsan.

Szólj hozzá

mobil virtuális valóság szörnyek kiterjesztett valóság hidden side augmentet reality szelemek