2019. már 01.

LEGO 735 - Universal Building Set

írta: Hardcore Build
LEGO 735 - Universal Building Set

Hangok és fények! A 'zöld' Basic szettek legnagyobbika!

Gyerekkoromban ezt a készletet kértem ajándékba. Sajnos nem ezt kaptam hanem a sorozat legkisebb tagját a 715-öt. 25 évvel később végre sikerült beszereznem a 'zöld' Basic készletek legnagyobbikát. A Basic készletekről azt érdemes tudni, hogy a legnagyobb készletek valamiért mindig speciálisak, valami olyan extrát tartalmaznak amelyet a sorozat többi tagja nem. Ebben az esetben a 9V Electric System kapott helyet a dobozban, amellyel fényeket és szírénát működtethetünk. Az egész készlet a tűzoltóság és a katasztrófavédelem köré épült.

img_1603.jpeg

Sajnos az elemek nincsenek a legjobb állapotban, a fehér kockák nagy része eléggé besárgult, sebaj majd kifehérítem őket. A lényeg, hogy az elektromos részek tökéletesen működnek. A készlethez kapunk egy szirénát, egy csomó világító egységet, a hozzájuk tartozó színes 'lámpabúrákkal', és egy pár darab elektromos lapot és kábelt amivel továbbíthatjuk az elemtartóból érkező elektronokat.

img_1636.jpeg

A készlet alapszíne a piros, ezért tényleg a tázoltóság lesz a fő téma. A szettből összesen öt jármű építhető a leírás alapján. Persze több ötletet is mellékeltek a dobozon. A nagy kampós darut inkább szerettem volna mint a tűzoltóhajót.

img_1604.jpeg

Óriási tűzoltó teherautó

A készlet fő építménye a hatalmas tűzoltóautó, alig marad pár elem amit nem kell felhasználnunk hozzá. Dupla ajtó mindkét oldalon, egy forgatható létra, mindkét oldalon két nagy tároló ahol a szerszámok kaptak helyet, balta, csákány, lapát. A pilóta fülke tetején egy forgatható vízágyú, két oldalán pedig feltekerhető locsoló tömlő és két kézi poroltó. A létra három részes, tehát nagyon magasra kihúzható, akér egy Modular Building tetejéig is elér. Az autó nagyon masszív, nyolc pötty széles, tehát bármikor megállja a helyét akár modern környezetbe helyezve is. A sziréna kétféle hangot képes szolglátatni, a fények pedig attól függően, hogy milyen irányba rakjuk fel, folyamatosan világítanak vagy villognak.

img_1605.jpeg

Útlezárás

A kedvenc járgányom az egész készletből. Ez a kis terepjáró vagy furgon is nyolc széles, egy vontatóval ami a szerszámok kaptak helyet. Az útlezáráshoz hozzá tartoznak a forgalmat irányító táblák és fények. A fények az autóba épített telepről kapnak energiát. Az autót akár hókotróként is használhatjuk.

Vontatókocsi

Ez a a jármű is tökéletesen néz ki, simán árulhatták volna külön szettként is, ha mellékelnek hozzá pár minifigurát, nagyon szép darabja lehetne egy terepasztalnak. A nagy hátsó kampó elbír bármilyen lerobbant autót. A két oldalsó ablak mögött sajnos nem lapul semmilyen titok, ha kinyitjuk akkor csak az elemtartót nézhetjük meg közelebbről.

 

Tűzoltóhajó

A készlet szerintem legkevésbé sikerült építménye, olyan kis esetlen az egész, nem méltó ehhez a készlethez, lehetne sokkal nagyobb, kitelne az elemekből. A szirénát sem tudjuk felszerelni :/

Mini tűzoltóautó

Ez a kis kompakt teherautó akár lehetne az első nagy tűzoltó autó miniatürizált változata is. Minden rajta van szerszámok, poroltók, szirána, fény...sok fény. Egy kisebb méretű városhoz tökéletes, hiszen csak négy széles a kisautó.

Nagyon szép készlet, rengeteg érdekes elemmel, nagy méretű építmények, nem fukarkodtak az elemekkel. A későbbiekben bemutatom majd a zöld sorozat többi készletét is, mindegyikben szerepelnek nagyon jó kis építmények.

De ha bármelyik másik szettről szeretnétek bemutatót látni, írjátok meg nyugodtan!

Szólj hozzá

hajó tűzoltó basic sziréna universal lighting 734 9V elevtric system