2019. feb 22.

LEGO 8020 - Universal Building Set

írta: Hardcore Build
LEGO 8020 - Universal Building Set

A legkisebb Technic univerzális készlet

Azt hiszem ez volt a legelső Technic készletem, amiből teljesen véletlen szerűen azóta hármat is sikerült beszerezni. A készlet sajátossága a sárga a szín. A LEGO szereti egységes színben megalkotni az univerzális szetteket, talán a nagyobb profit reményében, ugye milyen rossz ha csak sárga technic elemek vannak otthon?

img_1315.jpeg

Sajnos a készlet a méretéből adódva nem túl változatos, a legtöbb építmény valamilyen autó vagy teherautó. A szettben nagyon minimális mennyiségű fogaskerék található, de minden esetlensége ellenére azért még mindig az egyik kedvenc készletem, nyilván az emlékekből kiindulva.

img_1316.jpeg

A Furgon

A minimális mennyiségű fogaskerék mindegyik megépíthető járműben a kormányzást oldja meg. A kormánykerék, ahogy az nagyon sok készletben megtalálható, az autó tetejére van kivezetve és egy ötödik kerékben végződik. A kerekek felőli végen pedig egy fogasléc veszi át az irányítást. Nagyon stílusus kis haszongépjármű, amibe esetleg még pakolhatunk is.

A Terepjáró

A kis terepjárónak hosszított az orra, ezért a kormányzás más megoldást kíván. Itt a korona fogaskerék viszi át egy hoszabb tengelynek a hajtást és az mozgatja majd a fogaslécet.

A Szemeteskocsi

Ez volt a kedvenc járművem ebben a készletben, mindig azt hittem valamilyen űrjármű. A kormányzás hajszálpontosan megegyezik a terepjáró megoldásával.

A Szántó-vető traktor

A kis traktor a legérdekesebb jármű a készletben. Hátsó kerék kormányzással, és az orrán egy kézzel emelhető karral.

A szélmalom

Emlékszem ez volt az abszolút kedvenc építményem a készletben. Rengetegszer építettem meg, és rohangáltam vele a lakásban, ugyanis a nagy áttétek miatt a malom lapátjai veszettül gyorsan forgathatóak.

A Helikopter

A készlet legszebb járműve, és egyben a legjobb megoldása. A rotor és a lapátok összekapcsolása nagyon menő. A rotort a helikopter hátához kivezetett kerékkel forgathatjuk, sajnos elég lassan. Ebben a készletben fellelhető egy unorthodox építési lépés is, amely a hátsó rotor megoldása, ami szerintem azóta tiltott a LEGO házán belül.

Elérkeztünk a legfontosabb lépéshez az egész készleten belül, ugyanis a szett motorizálható! A furgonhoz mellékelték is a leírást a tervezők. A 8700-as 4,5 voltos kiegészítő készlettel könnyen életre kelthető a kisautó.

img_1405.jpg

img_1399.jpg

img_1403.jpg

img_1404.jpg

Melyik volt a kedvenc univerzális készletetek?

Szólj hozzá

motor traktor lego terepjáró helikopter technic 8700 8020 szemeteskocsi