2019. máj 04.

LEGO 720 - Basic Building Set

írta: Hardcore Build
LEGO 720 - Basic Building Set

Az egyik legritkább Basic sorozat legkisebb tagja

Valamiért ez a 710, 720, 730, 740 Basic sorozat egészen ritka lett az évek során, nem sikerült még megfejteni egyes sorozatok miért ritkábbak mint a többi. Most a legkisebb, 720 számú készletet szeretném bemutatni. Úgy vettem észre, hogy erre már elég sok ember emlékszik, és sokaknak meg is volt.

A készlet 324 darabból áll, és sajnos egyetlen árva minifigurából. A doboza a legszebbek közül való, nagyon jó marketing fogás volt ez a LEGO-tól, hogy bepillantást lehetett tenni a dobozba egy játékboltban, sőt már alapjában véve félig nyitott is a doboz teteje.

Kibontva, illetve már a dobozról is láthatjuk, hogy a készletben a fehér szín fog dominálni. Sajnos eléggé kevésnek érzem az összesen 3+1 féle építhető dolgot amit a leírásban találunk, viszont ezek annál változatosabbak.

Benzinkút

Máris egy nagyon érdekes dolgot tudunk építeni, ugyanis a legelső model egy benzinkút. Nem egy túl megszokott Basic építési lehetőség. Nagyon tetszik, hogy nem házat építhetünk, hanem egy más funkciójú épületet, így több értelmet nyer a hozzá építhető autó is. A készlethez kapunk egy nagy szürkle lapot is, ezért plusz pont jár. Igazából azt is lehetne mondani, hogy ez egy teljes szerelő állomás, hiszen egy vontató autót is építhetünk kell.

Sajnos mivel csak egy minifiguránk van ezért nem nagyon van kiszolgáló személyzet a kúton, de lehet, hogy ez a minifigura a mindenes. Valószínüleg egy texasi olajmágnás saját állomással.

A vontató autó nagyon menő, 6 széles járgány. A motorháztető pedig felnyitható, igaz nem sok minden található alatta, de remek funkció. Az épület belseje sajnos elég üres, az egyik kedvenc elemem pedig a bal oldalon a kis sárga csap, madáretető, madárfürdető. Nem sikerült teljesen megfejteni, de az az egy sárga elem remek kontrasztot ad épületnek.

HAJÓ

Igazából azt is mondhatnám, hogy a hajó az egy kötelező elem a Basic készletek lehetőségei között. Nade! Itt nem akármilyen hajóról beszélünk. Megint csavartak egyet rajta a tervezők, és a hajón helyet kapott egy helikopter leszálló is. Ez megint lehetne a texasi mágnásunk egy kis hóbortja.

Az építés elég egyszerű, bár a kezdeti lépések elég törékenyek. A helikopter leszálló a yaht hátsó részén kapott helyet. Szerencsére a helikopter is figura méret helyes, ezért könnyen tehetünk egy kört vele az Adria körül. Egyetlen nem annyira tetsző dolgot találtam, ha a kapitány be szeretnénk rakni a hajóba akkor sajnos szét kell szedni a fülkét.

LAKÓKOCSI

Ez sem egy megszokott Basic témakör, és azt hiszem ez a kedvencem az egész készletben. Igazából megint beleillene egy külön készletbe. Ha maradunk a texasi barátunknál, ezzel a terepjáróval és lakókocsival emberünk könnyedén elmehet kempingezni Coloradóba a hegyekbe. Szerencsére itt már gondoltak rá, hogy a lakókocsi teteje nyitható legyen és ne kelljen szétszedni az egészet.

+1 Motorizált kamion

Egy negyedik lehetőséget is találunk az útmutatóban, amely azért érdekes, mert nem szokták az alapból motort nem tartalmazó Basic készleteket motorizálni. De ha már ott van akkor megépítetettem. A motorizálás nem távirányítás alapból, hiszen a rakomány maga az elemtartó, ezért futhatunk utána miután bekapcsoltuk. Nyilván az elemtartó leszedhető és más rakományt is rakhatunk a helyére. Nagyon jól kinéző kamiont hoztak össze, ennek is felnyitható a motorháza.

 

Ennyi lett volna ez a kora reggeli, rövid, esős napi bemutató, egy remek szettről, olyan építményekkel amelyek egyediek. Rengeteg egyedi elemet is találunk a készletben, például az árbócot amelyet sokféleképpen hasznosíthatunk. Egyik kedvenc Basic készletem, biztos, hogy a tsorozat többi tagját is be fogom mutatni!

 

 

Szólj hozzá

lego kamion hajó helikopter basic motorizált 720 bezinkút