2019. már 12.

LEGO 1584 - 6060 - Lovagi Torna

írta: Hardcore Build
LEGO 1584 - 6060 - Lovagi Torna

A legritkább Castle készlet - Knight's Challenge

Kettő készletet szeretnék bemutatni, ami igazából egy. A 1584 Castle Lovagi Torna készlet először 1988-ban jelent meg Európában, majd 6060-as számmal 1989-ben Amerikában. Az európai változatt a legritkább Castle szett, megosztott első helyet nyertek el a 1680-as készlettel.

img_1348_1.jpg

A két kiadás nem különbözik egymástól csak a dobozában, az amerikai kiadáson más beállítást kaptak a figurák. A készlet nem áll sok darabból, viszont ehhez képest a nyolc figura nagyon soknak mondható.

A két készlet érdekessége, hogy csak itt szerepelnek egyszerre Crusaders és Black Knights figurák egy szetten belül. A nyolc figurából, mindkét frakcióhoz három-három figura tartozik, két lovag, két fegyverhordozó, két néző katona. A maradék két figura, nevezzük úgy civilek, a kocsmáros, sörcsapos emberke és a nemes Hölgy.

img_1347.jpg

Nagyon sok fegyvert és pajzsot találunk a készletben. A két ló is nyilván elengedhetetlen egy lovagi tornához, ezekből egy feketét és egy barnát kapunk palásttal, amelyeken a megfelelő címer festés kapott helyet.

Térjünk át az épületekre, építményekre. Összesen négy kis 'kellékből' állíthatjuk fel a csatát. Az első egy fegyvertartó állvány, amlyeken a plusz íjakat, lándzsákat, kardokat tárolhatjuk a további próbákhoz.

img_1339.jpg

A második és egyben a legjobb a sörcsap. Nagyon ötletesen van felépítve, és bármennyire is furcsa a sört csapoló figura férfi. Az első férfi figura volt női haj elemmel. Nagyon sok poharat és kupát kapunk a készlethez, jut mindenkinek.

"Nő a sor! Hozd a sört!" - Mindig a sörcsapnál van a legnagyobb sor:

A harmadik kis megépíteni való dolog lényegében a lovagi torna pályája, a két lovagot elválasztó kerítés. Ez szerintem lehetne hosszabb is.

img_1341_1.jpg

A negyedik és egyben legnagyobb építmény a lelátó, ahonnan a nemes hölgy, és az alsóbb szinteken a többi katona figyeli az eseményeket. A emelvény két oldalán a két csapatnak megfelelő pajzs kapott helyet. A nap ellen egy fehér ponyva védi a nézőinket amely felhajtható. A jobb oldalon egy régi típusú fa kapott helyet, nagyon vigyáz rá a sötét katona.

img_1338.jpg

Az egész készletben, a sok ember, rengeteg eszköz és fegyver mellett mégis a színösszeállítás a legjobb. Elképesztően fel tudja dobni a szürke és fekete Castle várakat és egyéb szetteket, ugyanis itt semmi ilyesmit nem találunk. A színek harsányak, sárga, kék, piros tökéletesen illenek a pajzsok festéséhez.

Elképesztően jó készlet, nagyon sok részlettel, rengeteg minifigurával. Mindenképpen ajánlom, hogy kapjon helyet minden Castle terepasztalon és összeállításban, itt elintézhetik a harcosok az ellenségeskedést békés módon.

img_1346.jpg

Szólj hozzá

sör lego lovagi torna castle sörcsap 6060 1584 legritkabb knights challenge