2019. jan 20.

LEGO 70841 - Benny Űrosztaga

írta: Hardcore Build
LEGO 70841 - Benny Űrosztaga

Benny's Space Squad

A LEGO Classic Space témakör, az 1978-as bemutatása óta nagyjából töretlenül népszerű, sőt keresettebb mint valaha. Amikor először meglátták a gyűjtők és a nagy öregek a most bemutatásra kerülő kis készletet, valószínűleg könnybe lábadt a szemük. A LEGO végre meg merte tenni azt amire már mindenki 20-30 éve vár. Szerintem a gyűjtők és a nosztalgiázni vágyók elég nagy bázist képviselnek a LEGO keretein belül, de valahogy sohasem elégítik ki őket rendesen készletekkel, legalább csak egy-egy kis momentumra akár. Én személy szerint várok bármilyen klasszikus Castle témakörből származó figurára, elemre, részletre, bármire. A Űr témakör kedvelői nagyon szerencsések voltak, amikor a legelső LEGO Filmet bemutatták és megvásárolhattuk a filmes szetteket. A filmben mutatkozott be Benny a klasszikus űr minifigura, aki egyben a legkedveltebb szereplő is lett egy pillanat alatt. Szerencsére megvásárolhattuk az űrhajóját ami hatalmas siker volt (70816).

legokaland2.jpg

Pár év elteltével reménykedtünk benne, hogy a LEGO nem hagy fel ezzel a szokásával, és újabb szerepeket kap Benny a LEGO Kaland film második részében (2019 február 7. a bemutató). Amint a legelső promóciós képek napvilágot láttak, nagyjából már mindenki azt tervezte, hogy a 70841 Benny űrosztaga elnevezésű készletből 5, 10, vagy 20 darabot vásároljon.

70841_box1_v29_copy.jpg

A készlet maga összesen 68 darabból áll, de mégsem tudok olyat mondani amivel teljesebb lehetne a szett. Minden klasszikus űr készlet ismertetőjegy megtalálható. A szettben már-már soknak mondható 4 minifigura kapott helyet. A legelső űr minifigurák fehér és sárga színben voltak kaphatóak, ezt a két színt itt is megtaláljuk (reméljük, hogy később találkozunk fekete és piros emberkékkel is). A négy figura neve Benny, Lenny, Jenny és Kenny. Sajnos nemtudni, hogy az új, egyedi rózsaszínű figura milyen nemű lehet, aki a Lenny nevet kapta, hiszen ez lehet férfi és női név is.

img_1201.jpeg

img_1202.jpeg

Benny képviseli a kék űrhajóst a kopott ruhájával, és a törött sisakjával. Itt szeretném megjegyezni, hogy a régi minifigura elemek nem igazán koptak ebben a formában ahogy Bennyn ábrázolva van. Legelőször mindig az arany festék kopott le a hold mintából. Kíváncsi vagyok most tartósabb-e a festék. A többi figurának szerencsére makulátlan az egyenruhája. Én nem is fedeztem fel különbséget a régi és az új elemek között.

Az emberkék az 1978-ban bemutatott mosolygós fejet viselik, kivéve Benny-t akinek két oldalas a fej része. Mindegyik emberkéhez tartozik egy oxigénpalack is a ruhájukhoz passzoló színben. A sisakok új fajta, már az extrán megerősített típusúak.

img_1203.jpeg

A készlethez tartozik még egy kis robot is, itt megintcsak visszautalva a régi Space készletekre, ahol is nagyon sok készlethez volt kis droid. Ez a robotka a 6891 Gamma V űrhajó kis figurájához hasonlít legjobban, kék és szürke színben. A minifigurákhoz járnak a tipikus space felszerelések is, a csavarkulcs, a rádió, a fém detektor, és lézerfegyver is, amely sajnos már egy újabb fajta elemből készült.

img_1204.jpeg

Kettő járművet építhetünk a készletből, mindkettő egy már jól ismert Űr klasszikus. Nagyon sok készlethez járt kis holdjáró buggy, amiket vagy külön vagy az űrhajók illetve az épületek belsejébe rakhattunk. Ez a kis holdjáró szerintem a 886 Space Buggy készlethez hasonít legjobban. Négy klasszikus kerék, lejtős elem, kormány, két kapocs ahol a felszerelést tárolhatjuk.

img_1205.jpeg

img_1206.jpeg

Másik járművünk a kis felderítő űrhajó, ez is tipikusnak volt mondható a régi űr készletekben. Ez a kis járgány a 885 Space Scooter készlethez hasonlít a legjobban, antenna, kormány, Space logós lejtős elem (!!), az orrán lézervetővel.

img_1207.jpeg

img_1208.jpeg

Hihetlenül jó készlet, nyugodtan hívhatjuk akár figura pakknak is. A készlet ára 2900 és 3300 forint között mozog, ami nagyon barátinak mondható. Már lehetett híreket olvasni róla, hogy egyes helyeken elfogytak a készletek. Remélem az eladási számok alapján fontolóra veszi a LEGO Csoport, hogy többször vegyék elő a klasszikus témákat és elemeket.

A készletet mindenkinek csak ajánlani tudom, gyűjtő vagy sem, négy figura, klasszikus elemek vegyítve egy pár modernnel, megfizethető áron.

Spaceship, spaceship, SPACESHIP!

Szólj hozzá

space lego benny classic 70841