2019. már 03.

LEGO Figurák történente - 12. rész

írta: Hardcore Build
LEGO Figurák történente - 12. rész

1990 - 1994

Új évtized, újabb eszméletlen készletek. Ebben az évben a LEGO készletek hivatalosan is a LEGO Town, LEGO Space és LEGO Castle brand nevek alatt futnak. Ezekben az években már szerencsére minden témakörhöz készítettek reklámokat.

Előző részek: 9 , 10 , 11

1990

Sajnos befejeződik az egyik kedvenc témaköröm, a Forestmen, hozzá méltó módon, ugyanis a legeslegritkább Castle szettek jelentek meg ekkor. Rengetek Basic készlet lát napvilágot, számszerint 21, például a 'zöld' készletek is amelyből már bemutattam a legnagyobbat. Tényleg rengeteg promóciós és nagyon ritka készlet jelenik. A legfontosabb szett minifigura szempontból a 6081 Crusader vár. Maga a vár annyira nem néz ki jól viszont rengeteg dologban újdonságot hozott. Első ...

Tovább Szólj hozzá

pirates monorail wolfpack islanders dacta futuron crusader spyrius octan space police II m-tron king kahuka blacktron II forestwoman blactron I unitron

2019. már 01.

LEGO 735 - Universal Building Set

írta: Hardcore Build
LEGO 735 - Universal Building Set

Hangok és fények! A 'zöld' Basic szettek legnagyobbika!

Gyerekkoromban ezt a készletet kértem ajándékba. Sajnos nem ezt kaptam hanem a sorozat legkisebb tagját a 715-öt. 25 évvel később végre sikerült beszereznem a 'zöld' Basic készletek legnagyobbikát. A Basic készletekről azt érdemes tudni, hogy a legnagyobb készletek valamiért mindig speciálisak, valami olyan extrát tartalmaznak amelyet a sorozat többi tagja nem. Ebben az esetben a 9V Electric System kapott helyet a dobozban, amellyel fényeket és szírénát működtethetünk. Az egész készlet a tűzoltóság és a katasztrófavédelem köré épült.

img_1603.jpeg

...

Tovább Szólj hozzá

hajó tűzoltó basic sziréna universal lighting 734 9V elevtric system

2019. feb 25.

Útmutató legális és illegális LEGO elem kapcsolódáshoz

írta: Hardcore Build
Útmutató legális és illegális LEGO elem kapcsolódáshoz

Egy nagyon érdekes útmutatóra bukkantam kora reggel. A LEGO cég tervezőinek nagyon sok építési technikát és szabályt kell figyelembe venniük, mert mint tudjuk az elemek bármennyire is összeillenek, sajnos nem mindig teljesen kompatibilisek egymással. A útmutató témája az ilyen 'legális' és 'illegális' elem illesztési szabályok bemutatása. A dokumentum lényege, hogy az elemek szorulnak vagy lötyögnek egymáson. Az ilyen mellényúlásoktól szeretne megvédeni a dokumentum, hogy LEGO elemeink a lehető legtovább maradjanak épek.

Felhívnám a figyelmet a leírás utolsó pár oldalára, és, hogy a 1359 Audi TT , hogyan változtatta meg az építési módokat.

A prezentációt Jamie Berard készítette aki nagyon sok Creator Expert készletet tervezett.

...
Tovább Szólj hozzá

audi illegal prezentacio brick stress bram lambrecht

süti beállítások módosítása