2019. ápr 24.

LEGO 1590 - Holland autó és kempingklub

írta: Hardcore Build
LEGO 1590 - Holland autó és kempingklub

ANWB - Autómentés holland módra

A main napi készlet legyen mondjuk egy promóciós készlet, a nagy hármas (1592, 1620), holland készletek egyike. A promóciós készleteket általában valamilyen cégek vagy szervezetek rendelték meg a LEGO központtól, hogy tervezzenek nekik egy szettet ami az ő profiljukhoz illik, azokkal a színekkel és matricákkal amelyeket ők használnak. Nyilván ezek közül a leghíresebbek a Maersk dán szállítmányozási céghez kapcsolódó szettek, ők annyira menők, hogy az a kék színű elem amiből a készletek állnak, csak nekik lettek legyártva, Maersk kéknek is nevezik őket. Másik érdekesség, a promóciós készleteket onnan is felismerhetjük, hogy a számuk a 15xx és a 17xx közé esik nagyjából.

Nade! Térjünk vissza a készlethez. A most bemutatott készlet a holland turisztikai/autós/biciklis klub kérésére készült, és sajnos ebből adódóan csak Hollandiában jelent meg. Az ANWB (Algemene Nederlandse Wielrijdersbond) egyesület 1883-ban alakult, és kezdetben csak a bicikliseket összefogó klubnak indult. Később csatalkozott hozzájuk a túristákat és a turizmust egybefogó egyesület, a huszadik századtól pedig nagyjából az összes közlekedéssel kapcsolatos klubot összefogta.

img_2278.JPG

A készlet nagyon egyszerű, mégis rengeteg részlet rejtőzik benne. A szett egy elakadt autó mentésének a folyamatát mutatja be.

A jelenet a két csodálatos, egy kanyar és egy T elágazás alaplapra épül. A piros kis autó sofőrje örülhet, hogy az autója pont egy ANWB műhelynél robbant le.

img_2268.JPG

Gyorsan értesíti is a segélyhívó telefonon az ANWB-t akik gyorsan ki is küldik a sürgőssségi autót. Egyébként az ANWB segélyhívó telefon megvalósítása az egyik kedvencem a készletben:

A kiérkező autó szerelője gyorsan megállapítja, hogy ezt bizony be kell szállítani, és rövidesen megérkezik a tréler is. Felhúzzák az autót és a legközelebbi ANWB központba szállítják:

img_2269.JPG

img_2266.JPG

img_2274.JPG

Szerencsére a központ egy kanyarra van, hehe, egy hatalmas zászló mutatja, beállítják az autót az emelőbe és mehet a szerelés:

img_2271.JPG

img_2273.JPG

A készlethez tartozik még egy nagyon menő telefonfülke is, amin ugyancsak direktben lehet hívni a sárga angyalokat

img_2270.JPG

A készlethez összesen négy figurát kapunk, egy póruljárt civilt, és három azonos ANWB szakembert

img_2275.JPG

Az útmutatót szokás szerint egy nagy hatalmas papírra nyomták (azt valaki érti és tudja-e, hogy miért lyukasztották ki az útmutatókat??)

img_2280.JPG

A doboz hátulján persz további összeszerelési ötletek kaptak helyet, akár egy ANWB repülőteret is építhetünk:

img_2279.JPG

Elképesztően szép készlet, köszönhető ez a színeinek ,és persze a két alaplapnak. Ha egy készletben ilyen lapok vannak azok nálam már 10/7.5-ről indulnak. Nagyon gyorsan megépíthető szett, de egy nagyon mozgalmas jelentet ad hozzá a városunkhoz.

Volt valamilyen promóciós készletetek?

Szólj hozzá

lego túra holland netherland autóklub promóciós autómentés 1590 anwb